Hoe we duurhuurders aan een hypotheek helpen

Goed nieuws! Een aantal geldverstrekkers starten in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie een pilot om ‘duurhuurder’ aan een hypotheek te helpen. Wat houdt het in? Als je voor een langer periode huurt, kun je een hogere NHG-hypotheek krijgen waardoor de aankoop van een woning eindelijk mogelijk wordt. Yes! Hoe het precies werkt lees je in het artikel. Schroom ook niet om voor vragen contact met ons op te nemen.

Hoge huur, maar geen eigen woning

Wél een hoge huur mogen betalen, maar geen hypotheek kunnen krijgen voor het kopen van een woning. Terwijl de hypotheeklasten juist lager worden dan de huidige huur. Een maatschappelijk probleem waardoor veel huishoudens tussen wal en schip vallen. Hoogste tijd om dit probleem aan te pakken! Daarom gaan een aantal geldverstrekkers in combinatie met Nationale Hypotheek Garantie een pilot aan om ‘duurhuurders’ te helpen met een hypotheek.

Een pilot voor duurhuurders, flexwerkers en ondernemers

Het doel van de pilot? Huurders met relatief hoge huurlasten een kans geven om een eigen woning te kopen met een verantwoorde hypotheek. Volledig afgestemd op de individuele situatie. Ook flexwerkers en ondernemers kunnen deelnemen aan deze pilot. Zij zitten in hetzelfde schuitje met de ervaring moeite te hebben met het krijgen van een hypotheek.

Wat houdt het in?

Het beoordelen van de specifieke situatie van duurhuurders en het zoeken naar een passende hypotheekoplossing vergt maatwerk. Dat is dan ook het uitgangspunt van deze pilot. Nationale Hypotheek Garantie heeft een aantal voorwaarden opgesteld om in aanmerking te komen. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kun je een hogere NHG-hypotheek krijgen. En wordt de aankoop van een woning eindelijk mogelijk.

Zo kom je in aanmerking:

  • Je kunt aantonen dat je de afgelopen drie jaar een hoge huur hebt betaald;
  • Je inkomen en spaargelden zijn de afgelopen maanden stabiel gebleven;
  • Je betaalt huur met vaste regelmaat en hebt hierin geen achterstand.

Geïnteresseerd 

Gedurende de pilot zullen 1.000 huishoudens worden geholpen bij de aankoop van een woning. Wil je weten of jij hiervoor in aanmerking komt? Neem contact met ons op via 0412-783008 of plan een vrijblijvend gesprek via https://eenverzekeringen.nl/afspraak-maken/.